Lill traktorn update

Publicerad 2012-09-28 21:14:00 i Allmänt,

Han mår mycket bättre och börjar komma tillbaka till sig själv.
Det är viloläge som gäller. Han börjar bli rastlös och tycker att jag är tråkig.
Han får stå ut några dagar till, tills vi tar ut stygnen nästa vecka.Några av dagens magiska ögonblick är när jag har gör i ordning hans mat med medicinerna och det sitter en liten drake nedanför med fokuserade ögon ifall man skulle tappa något och öronen som står rakt upp.Det bästa -av allt är det glada trippandet som följer mig ut på terassen när den ska serveras.Han är nog aldrig så lätt på fötterna som när det är något gott som väntar.
 
Jag lyckades få dagen ledig idag och imorgon, på söndag tänkte jag jobba 4 timmar. 
Härnäst väntar en intensiv vecka.
Jag får in 5 nya agenter som ska tränas och eftersom C slutar och M åker till Sverige så kommer jag börja med rekrytering nästa vecka och vid sidan av det så kommer det finnas 1000 andra saker och göra samtidigt.
Det ska bli spännande men mycket så jag försöker slappna av nu.
 
Försöker jobba mot positiv stress eftersom jag tyvärr har en tendens att hamna i negativ stress.
Det är inte bra för resultat, relationer,inte för mig, min kropp och min sjukdom. Att kunna säga nej eller inte inbilla mig att människor förväntar sig att jag ska klara allt själv eller vara på ett speciellt sätt.
 
Veckan som gått har jag jobbat med statistik,grafer, utbildat en ny agent, gjort utvärderingar och äntligen satt mål för vad teamet ska prestera under en bestämd tid, äntligen! Agenterna som jag tränade för två veckor sedan fick nästan högst resultat på hur nöjda kunderna var. Det har gett mig självförtroende till kommande grupp. Jag lär mig mycket hela tiden.
 
Imorgon så är det Nottre Bianca i Valetta.Det verkar vara som en kulturnatta i Göteborg.Det kommer att vara dans, teater, bio, utställningar och massa annat som är öppet på natten!Det är helt gratis och jag ser verkligen fram emot det!  Man ska ha vitt på sig så jag funderar på att ha på mig den fina klänningen jag fick av mamma när hon var här.
 
Ikväll har J sin fantastiska son. Så jag tar ett glas vin, tittar på strunt och kramas med Toby.
 
 

Hokelstompen

Publicerad 2012-09-25 19:16:00 i Allmänt,

Låt mig berätta om  hunkelstompen.
Det är en otrevlig liten figur och de lever i flock och är väldigt arbetsvilliga.
Så ser du en så har du förmodligen tyvärr flera i en radie av bara några meter ifrån dig.
En av dem kan smyga sig under tröjan och sticka dig med nålar medans en annan sitter på axeln och viskar elakheter.Ibland så fnissar den risslande som om den hade rökt ett paket cigg om dagen under en livstid. Små väsen som inte är stora alls med långa fötter och fingrar, vilket gör den väldigt klumpig. Den river ofta ner och förstör saker.Detta är ett beteende som smittar av sig på den som utsätts för en hunkelstomp attack. Den lever på olika typer av rädslor men det största och energiriktaste näringsintaget är rädslan för ensamheten och skam. Tyvärr blir barn som blir uppfostrade med skam ofta lätta offer och hunkelstompar uppfostrar sina små under barnets säng.

Somliga har hattar i olika storlekar och mönster men man känner bäst igen dem på den grön/grå färgen.Dem tycker om att hålla till i ostädade känslomässiga miljöer och kan därför anpassa sig för överlevnad på dem flesta platser där människan trivs. I mörka garderober eller kläder så trivs dem bäst.Därför försöker dem få så många som möjligt att bära kläder eftersom det är ett lätt sätt att transportera sig till nya rädslor.Om du skulle ha oturen att stöta på en honkelstomp så tycker den inte om när man tittar den i ögonen.Då väser den och försöker göra sig stor men fortsätter man att stirra honkelstompen i ögonen så krymper sen och blir den snabbt väldigt väldigt  liten och du har möjlighet att fånga upp den i en glasburk, tänk på att det är viktigt att burken har lock! Det är ingen idé att viska tillbaka eftersom dem är väldigt manipulativa och får dig attackera personer som du har kärleksfulla relationer med. Eftersom det är dem relationerna som är starkast så finns det mer näring där.
 
Det sägs finnas fall där hunkelstomparna har tränats men då krävs lång rehabilitering och  väldigt avancerad träning.Detta är endast när den blivit fångad och inte har något annat val än att leva i harmoni. Trots att den vantrivs så har den inget annat val än att ta del av kärlek för överlevnad.Tyvärr finns det endast ett fåtal dokumenterade fall då detta inträffat. Man räknar med att varje människa är iaktagen av minst två konkelstompar åt gången för att vänta på det bästa tillfället att slå till, Somliga har givetvis otur och har fler.
 
De går ofta på huk eller hoppar fram och är absoluta experter på att kamoflera sig.
De är otroligt nattaktiva eftersom  rutiner ofta bryts då och man blir med medveten om sin omgivning och det blir svårare att hålla ögonkontakt i mörkret.
Håll ögonen öppna! Ha alltid en glasburk vid sidan av sängkanten, glöm inte locket!

Hemma och snarkar

Publicerad 2012-09-25 18:23:00 i Allmänt,

Nu är han hemma och ligger snarkandes på golvet.
Vi hälsade på honom på lunch men visste inte om han skulle gå komma hem senare.
Han är jätte trött och har fått en tratt. Tog av honom dem eftersom han ändå är för ovig för att snicka såret.
Sist så hade han för stort huvud så dem fick ta en jätte stor och klippa av halva tratten.
Han har fått speciell mat igen och vi ska tillbaka kl 17.15 imorgon för en check up.
 
Snälla snälla snälla låt det bli bra nu.

En liten Boll!

Publicerad 2012-09-25 09:11:00 i Allmänt,

Lill-traktorn blev aldig bättre, snarare sämre och slutade aldrig att spy.
Han har förlorat ca 4 kg och sen senast jag skrev så har det blivit några veterinärbesök till med ultraljud och olika typer av mediciner. Igår efter att ha provat allt annat så skulle dem öppna honom så att veterinären kunde titta på inälvorna för att se vad som var fel eftersom det såg ut som något organ fungerade långsammare och dem trodde även att Toby hade fel på levern.J lämnade honom på morgonen på väg till jobbet och han skulle opereras under eftermiddagen/tidig kväll.Han fick dropp och jag ringde dem kl 4 för att se hur det gick, då pågick operationen.
Kl 18 så ringde dem och berättade att det hade gått bra och att dem hade hittat en liten boll!!!!

Den har legat och blockerat!! Toby har alltså inget fel på levern och kommer återgå till att dricka från badkarskanten och jaga flugor i all sin prakt. Jag är lättat!! Det ska bli så skönt att få hem honom om en stund och att se honom bli sig själv igen. Det har varit en fruktansvärd månad.J har varit fantastisk och hjälpt och ställt upp för mig och utan honom så vet jag inte hur det här hade slutat. Jag har hittat världens finaste karl och jag känner mig lycklig och otroligt tacksam. Ibland är jag nästan rädd att jag älskar honom förmycket.

Jag har precis kommit hem och nu ligger jag på sängen och äter cannoli fast kl bara är lite över 8.J tog med sig 4 st till mig ifrån en grillfest! Igår jobbade jag 12.5 timme för att jag var så nervös och fick mycket gjort. Jag tillåter mig att ta det lite lungt nu på morgonen.I fredags så hade vi  "bring a swed to work day" och vi tog motorcykeln in till Valetta.Vi fikade och åt världens godaste croissant med chokladfyllning! och lyssnade på folkvimmel.Sedan gick vi på bio innan i åkte vidare mellan olika städer i Malta. Vi var bland annat i Grand  Harbour Marina och i Mdina och tittade på utsikten.
 
Jag älskar när min kropp trycks mot hans rygg och jag håller om honom medans man allt runtomkring åker förbi som stäck och man känner att man är på väg någonstans.
När vinden leker med min svarta sjal och solen träffar våra svarta hjälmar.
På lördag morgon så tog vi motorcykeln och åt frukost i Buskett garden. Nu  när det börjar bli lite svalare så kommer gräset tillbaka och Malta blir grönt igen! Nu är det dags att jobba igen.

Jag önskar er alla välmående och en fin dag.
 
Hälsningar
Alexandra
 
 
 
 
 

Mina dagar

Publicerad 2012-09-15 11:27:00 i Allmänt,

Luften börjar bli kyligare nu. Det luktar inte lika dammigt och varmt. Inatt så knackade vattnet på mina panoramafönstret medans blixtarna fyllde rummet med ljus.I torsdags så var det storm och vi åt kinamat innan vi kurade ihop oss i soffan.jag la mitt huvud på J:s bröst medans vinden dansade med elledningarna utanför och vi somnade.Jag kan förstå att det är svårt att förstå glädjen ifrån Sverige men det är dessa ögonblick som jag just nu uppskattar mest.

Lill-traktorn är fortfarande inte frisk och det blev ytterligare en vända till veterinären förra veckan. Köttbullar och blötmat går iallafall ner även om vi får ta lite i taget under hela dagen. Jag är äntligen ledig hela helgen och jag har dagarna helt för mig själv. Jag njuter verkligen av det efterlängtade lugnet.

Som jag minns det

Publicerad 2012-09-14 22:27:00 i Allmänt,

Vi skulle flytta in i dem där gråa husen som hade badkar och lyste så varmt utifrån.
Där inne var alla lyckliga,mätta och rena.Där inne kunde man titta ut från fönstret där bilarna åkte förbi nedanför innan man skulle gå och lägga sig i sitt eget rum, högt ovanför marken dit ingen kunde nå och inget kunde hända.I bilarna nedanför satt sömniga pappor och körde tillbaka sina mcdonaldsfyllda barn som låtsades att lyktstolparna var hinder som dem kastade sig över med fantasin. Allt det där kunde man få om man bara fick lägenheten och  tog hissen till åttondevåningen dit ingen kunde nå.

Snoriga näsor som stod trycka i uppgångarna på dem gråasfalterade gårdarna gav förhoppning om vänskap. Vissa av barnen behövde aldrig gå in och blev kvar därute under natten tills dem blev förvuxna rovdjur som gjorde allt för att överleva.

Vi flyttade till ett hus med tre våningar. Man kom inte lika högt upp då men man kunde enklare pricka dem som gick nedanför med ägg och vattenballonger.På dagarna kunde man följa ciggarett rök som steg upp till nästa grannes balkong medans  det senaste pogramet av big brother diskuterades av ensamstående mammor.

Jag kommer ihåg Sonny. Hans mamma var spårvagnschafför. När Sonny blev stor nog så slog han tillbaka och hans pappa hamnade på sjukhus. Han övade sig givetvis på alla oss barn på gården först innan han fick till smällen som slungade hans pappa mot golvet. Jag undrar vad som hände sen?
 
Vi var ofta i spännande situationer.
Jag kommer ihåg ljudet av cyklarna och andetagen som cikulerade runt oss.
Adrenaliet och andetagen under tiden jag slogs för min bror något som senare på något konstigt sätt har identifierat mig i familjen.Vissa av dem hade pokemónkort fasttejpade så att det skulle låta som dem äldres mopeder. De som hängde nere på "Nära dej", gårdarnas affär. För att komma dit så var man tvungen och passera andra gården.Jag och Marija brukade snatta där. Marija vad min bästa vän och kom från Serbien. När vi hade hemligheter så svor vi på bästisgraven. Hennes pappa kom alltid hem med massa olika saker som han sålde till grannarna i huset. Det kunde vara allt från skor,tröjor,biljetter för Bane hade alltid det bästa priset.Vi hade en fiskelina som gick mellan våra fönster och vi skickade lappar. Hon hade alltid dem finaste klistermärkerna. Jag kommer ihåg kastanjträdet utanför mitt fönster och glassplittret som studsade mot vår blåa väg.
 
Husen står fortfarande kvar och jag undrar vem som tittar ut från mitt fönster från första våningen ikväll?
Undra om märket runt stupröret från fiskelinan finns kvar och om bergen på andra sidan fortfarande brinner ibland medans barnen från sjumilaskolan beundrar brandvännens som plockar upp osläckta fimpar.
 
 

Nattliga budskap

Publicerad 2012-09-10 08:35:00 i Allmänt,

Inatt så drömde jag väldigt mycket. Flera olika drömmar med samma budskap.Att någon man älskar ska tas ifrån en eller  glöms och att det inte är möjligt att få vara tillsammans.Jag drömde att jag hade glömt att ge en betydande person informationen att en nära person till honom hade gått bort och vi satt alla på begravningen när jag kom på det. Sedan drömde jag att personer jag älskade var i skepnader av olika djur och att dem sprang bort eller försvann. Den sista drömmen jag kommer ihåg var att alla försökte övertyga mig om att T hade det bättre någonannanstans. Vi låg på ett fält en svensk sommarnatt med höga granar runtom och en mörk himmel, han skyddade mig mot skuggor som skulle ta honom ifrån mig.

Igår var vi på La plage och drack cocktails i St Juliens, det var trevligt.Det ligger precis vid vattnet och det var skönt att komma ut lite. J får mig alltid att skratta och blinka som en fyr.Jag började skissa på min utbildning igår som jag ska hålla på torsdag. Jag har mått dåligt över det i snart en vecka. Nu har jag mått dåligt över det så mycket att det inte känns lika jobbigt längre. Det var skönt att jobba helg och nu när alla andra har måndag så har jag onsdag! Det bästa är när J har kört hem mig så jag kan kolla på mysiga pogram och äta fruktost i sängen. Jag kan slappna av när jag vet att jag ska göra något viktigt sen.Börjar 11 idag och idag ska jag försöka ha tålamod och försöka lägga min energi på rätt saker.
 

Pirajan är på bättringsväg!

Publicerad 2012-09-08 22:08:00 i Allmänt,

Förlåt för dålig uppdatering, det har varit 120 som vanligt.
 
När man får vara i soffan och sängen så händer det grejer!Nu klättrar han nämligen upp i soffan själv och med egen kraft, sedan ser han busig ut för han vet att han egentligen inte får.Igår så drog han ut nålen själv och bestämde sig för att det var nog.Det blinkar lite extra i ögonen och idag så hoppade han på veterinären.
Han får antibiotika spruta en gång om dagen fram till måndag för då ska han börja med tabletter.Han äter och dricker bra! Igår så så mumsade han lite på J och var på mat & flug jakt i köket.Kom precis hem från jobbet och en liten promenad. Jag har nog aldrig blivit så glad av att se lite bajs.
 
Igår så gjorde vi pannkakor! Hade världens mysigaste frukost innan veterinär och jobb.
Häromdagen så bakade jag ananaspaj och lagade mat, vi har myst och kollat på film hela veckan för att Toby inte kunnat hitta på något.Fina dagar med världens vackraste man. J har assisterat vet i röntgenrummet och fick ha på sig någon sorts rustning och halsskydd då skrattade jag mitt upp i allt.
Vi vägde oss på hundvågen också och jag har gått ner 6 kg!
 
Toby vän i fjärran har skaffat blogg.
Här kan  ni läsa den: http://mittsommarkollo.blogg.se
 
 
 
 
 
 

Han fick komma hem

Publicerad 2012-09-06 15:05:58 i Allmänt,

Han fick komma hem idag.
Blodproverna visade tre gånger så höga värden än när vi var där i april.Det visade sig att Toby har en dålig lever.
Det kan bero på en bakterie eller lite allt möjligt.kroppen kommer att återhämta sig men det kan ta ett litet tag.Levern återhämtar och lagar nämligen sig själv! Fantastiskt.

Han kommer få ta spruta en gång i veckan den kommande tiden för att hjälpa kroppen lite på vägen. Han är väldigt trött och kommer vara det ett par veckor.Vi får bara gå korta promenader och han har fått mat som vi ska dela upp i 4 portioner om dagen.Han har inte spytt än men om han gör det så måste vi åka in igen för mer dropp. Han har nålen kvar för säkerhets skull för det är tydligen svårt att sätta nål på bulldogs.

Jag passar på att städa och tvätta.
Det är skönt att ha honom hemma och få pyssla om honom.
När man är sjuk så får man ligga i sängen.
 

Lill-traktorn fick stanna en natt till.

Publicerad 2012-09-06 10:10:00 i Allmänt,

Han fick stanna över natten igår igen.
Nu på morgonen så dem sa han var som igår. Han dregglar mycket och vill inte äta.
Nu väntar vi på samtal från veterinären för att få ner info angående röntgen och testerna.Om dem inte ringde inom
kl 10 så skulle J åka bort och prata med dem personligen.
Jag är jätte orolig.
 

Lill-traktorn

Publicerad 2012-09-05 18:12:19 i Allmänt,

Toby är magsjuk.
Vi åkte in med honom första gången i måndags.
Jag märkte att han var slöare än vanligt när han inte blev glad av att vara på stranden i söndags och inte var sugen på att äta och på kvällen så spydde han.
På måndag morgon så spydde han igen och dregglade ovanligt mycket.
Jag ringde veterinären som tyckte att vi skulle komma in med honom.
Dem hade honom på observation under natten och gav honom dropp för att han inte skulle bli uttorkad och för att han skulle vila magen.Vi hämtade honom igår och  jag har jobbat hemifrån för att ha koll på honom.Han hade fått lite mat och vatten hos veterinären och verkade ok. Han var väldigt trött igår och sov mycket.
Igår kväll så spydde han igen och även imorse, han lyckades behålla kycklingen han gick på morgonen och spydde bara galla. Jag ringde tillbaka och dem tyckte att vi skulle komma in igen.Dem röntgade honom men kunde inte se ordenligt så dem är tvugna att rensa magen på honom.
Dem har fortfarande inte kunnat göra en andra röntgen eftersom magen inte rensats än ( vanligtvis ska det ta 15 min). Det har gått 6 timmar.Dem tror att han har maginflammation eller att det är något som blockerar eftersom matsmältningen går långsamt. Han visar inga tecken på smärta.
Dom ska ta blodprover och ge honom mer dropp.
Imorgon och fredag är jag ledig för att ha koll på honom och så jobbar jag helg istället 11-20.
Nu väntar vi på mer information. Olidigt.

 
 
 

Om

Min profilbild

En blogg om mig,hon som var mig och hon som ska bli mig. Det är inte 100% rättstavat i bloggen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela